nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El PP diu que Antich comparteix 'bogeria' amb Chaves i Pujol en pujar les pensions

Jaume Font advoca per renovar un pacte estatal que resolgui el problema

«Si és legal, benvinguda sigui la mesura» del Govern de Progrés per incrementar les pensions no contributives fins al sou mínim interprofessional (69.000 pessetes mensuals). «Però només si és legal». Així s'explicà ahir el president del Partit Popular a Mallorca, Jaume Font, qui manifestà els seus dubtes sobre l'oportunitat d'una mesura que altres destacats polítics «populars» consideren absolutament injusta. És el cas de qui fins ara ha estat la portaveu d'aquest grup al Parlament, l'economista Maria Salom, per qui la mesura anunciada pel Govern Antich «segueix la bogeria de (Manuel) Chaves, a la qual s'ha afegit (Jordi) Pujol», cosa que suposa el trencament de la caixa única de la Seguretat Social i del Pacte de Toledo, i obre les portes al fet que «les comunitats autònomes més riques tenguin pensions més elevades, i les més pobres, pensions més baixes».

La portaveu d'Economia explicà, emperò, que «al PP ens agradaria que es poguessin apujar totes les pensions». Allò que «no es pot fer», segons la diputada, és «demagògia» i «jugar amb la gent gran».

Com ja va fer l'actual portaveu a l'oposició, Jaume Matas, Maria Salom diu que sospita que darrere d'aquesta acció del gabinet Antich s'hi amaga «un intent perquè l'opinió pública no contempli l'increment del nombre de conselleries (també, per tant, de la despesa administrativa) i l'augment dels sous per als alts càrrecs» del Govern, alhora que recorda que l'Executiu González no va fer res sobre això. Menys agressiu, el president del PP a Mallorca explicà que "si bé és necessari incrementar la quantia de les pensions no contributives", també seria convenient pactar aquesta pujada amb un acord estatal.

«És normal que Antich vulgui tirar endavant aquesta mesura, si creu que pot ser aprovada», afegí Font; «però ho haurà de fer molt bé, i no just per anotar-se un punt: no es pot jugar amb la gent gran», insistí. «Som els primers a creure que les actuals pensions són excessivament baixes; però s'haurà de garantir que aquest increment no fa malbé la caixa única ni el Pacte de Toledo», conclogué el dirigent del PP.

De manera no molt diferent a Jaume Font i Maria Salom s'ha manifestat fins ara el portaveu de l'oposició, Jaume Matas. «Veurem si ho podran fer». Una expressió semblant havia encunyat en el darrer debat d'investidura, en referència a aquest increment considerat «prioritat absoluta» del nou Executiu i un dels malsons per a l'actual ministre de Treball, Manuel Pimentel, qui insisteix que aquesta competència és estatal i es basa en el principi d'igualtat de tots els espanyols. Però a les comunitats on governen els socialistes, incloses les Illes Balears, a més de Catalunya, els avisos de Pimentel no han evitat accions contràries a la línia «popular» de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.