cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Els empresaris de les Balears proposen fórmules complementàries a l'ecotaxa

Així, els turistes no seran «discriminats» i els ajuntaments tindran «més pressuposts»

El sector turístic està disposat a cercar i impulsar fórmules complementàries a l'ecotaxa, sempre i quan el Govern de les Illes Balears aconsegueixi de Madrid un major finançament, encara que el conseller de Turisme, Celestí Alomar, no es volgué pronunciar sobre aquesta possibilitat. «El que perseguim és que ningú dels nostres clients se senti discriminat pel fet de ser turista», remarcà el vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), Ignasi Esteve.

Des de l'FHM apunten que la consecució per part del nou Govern «d'una major quantitat dels nostres doblers», suposarà que les Illes facin front a la seva «insolvència financera» en matèria d'infraestructures i conservació del medi ambient. «És necessari el reequilibri financer des de Madrid».

Totes les mancances pressupostàries per a aquests camps reverteixen als «ajuntaments turístics» i, segons Esteve, «això demostra una mancança de sensibilitat cap al turisme, o el que és el mateix, la principal font de riquesa de l'economia balear».

Pels empresaris, els consistoris turístics no tenen suficients recursos econòmics per afrontar una sèrie de problemes comuns «com són els serveis sanitaris i socials, els mediambientals, els d'ordre públic», indicà Esteve.

Aquesta situació, que minva el desenvolupament cap a la qualitat del sector turístic, és a dir, «atorgar millor qualitat de vida als nostres veïns i clients», queda palès que «encara no hem superat la fase de les obres públiques, però un cop els municipis arriben a la segona fase, que consisteix en el manteniment de les inversions públiques, no poden tirar-la endavant, perquè no tenen capacitat per destinar el 4% dels seus pressuposts en aquesta tasca», puntualitzà el vicepresident de l'FHM. Arribat en aquest punt, la Federació Hotelera de Mallorca, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Eivissa i Formentera, la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb) i l'Agrupació d'Agències de Viatges (Aviba) no volen ni parlar de la implantació de l'ecotaxa com a mitjà de finançament per dotar d'infraestructures, com també conservar i recuperar l'excàs medi ambient que encara queda a les Balears.

És per això que totes aquestes institucions s'afegeixen a la crida del conseller de Turisme, Celestí Alomar, de «cercar vies alternatives i complementàries, però imaginatives».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.