algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Antich ordena que es revisin els 5.600 milions d'inversió al parc Bit

Les obres s'havien d'adjudicar en dos mesos, però es consideren desmesurades

87166
Josep Piqué visità el parc Bit el passat maig, acompanyat de Jaume Matas.

El president del Govern, Francesc Antich (PSIB), ha ordenat la revisió de les inversions en el parc Bit. El nou Executiu s'ha trobat amb l'obligació d'executar, de manera immediata, obres en el parc d'innovació tecnològica per valor de 5.600 milions de pessetes, dels quals 185 corresponen a treballs de jardineria. Antich considera desproporcionades aquestes despeses i ha ordenat un estudi de control d'aquestes inversions per tal d'esbrinar si és possible la seva ràpida revisió.

El president emmarcà aquestes declaracions en la idea del Govern de canviar la filosofia del parc Bit: «Volem un espai més científic i proper a l'activitat que desenvolupa la Universitat de les Illes Balears, no la urbanització que plantejava el PP».

La consellera d'Energia i Innovació Tecnològica i responsable governamental del parc Bit, Misericòrdia Ramon, explicà ahir a Diari de Balears que «hem nomenat un Consell d'administració reduït i provisional del parc, que serà l'encarregat d'esbrinar quines obres s'hauran d'adjudicar i executar sense remei i quines es podran aturar. A finals del present mes d'agost ja s'han d'obrir les pliques d'un projecte d'obra civil que, pel que sembla, inclou vials, conduccions, servei energètic i la construcció d'un edifici del qual encara no sabem ni l'ús ni la ubicació. Aquest projecte d'obra civil presenta un pressupost d'uns 2.000 milions de pessetes. El total de 5.600 milions que ha esmentat Antich s'ha d'adjudicar en un termini aproximat de dos mesos, però encara no sabem quin és el grau de compromís a l'hora de dur endavant aquestes obres».

Pel que fa a la Conselleria de Sanitat i Consum, Francesc Antich apuntà que només queda per executar un 7'3 per cent del pressupost d'aquest departament per enguany, la qual cosa limita, òbviament, la capacitat d'acció de la seva responsable, Aina Salom, fins el final de l'exercici. Així mateix, el president del Govern destacà, en un sentit negatiu, que la Direcció General de Consum només disposa de vuit inspectors després de la jubilació del novè, una quantitat que Antich considera «insuficient».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.