nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Els «panxes roges» surten al carrer a fer festa

Una trentena de joves han organitzat una nit de bauxa perquè hi participin tots els campaners

El municipi de Campos està de festa i, des de fa ja algunes setmanes, més d'una trentena de joves campaners fan feina per convertir les festes d'enguany en les més participatives. Els jovençans volen sortir al carrer per celebrar la primera edició de la festa que a partir d'ara s'anomenarà «panxa roja». La intenció és animar els ciutadans a participar en la celebració de les festes de la Mare de Déu d'Agost, dia de l'Assumpció. La bauxa discorrerà el vespre de dia 13 d'agost i el protagonisme l'agafarà un sopar torrada, amb llom, panxeta, pinxo, pa, aigua i sangria, i el relleu dels Quintos.

Francisca Adrover, una de les organitzadores, comenta que «a Campos no hi havia cap activitat per celebrar les festes entre tots, un lloc on reunir tot el poble i gaudir d'estar junts. Aquesta activitat neix, sobretot, per omplir aquest buit». La nit de bauxa començarà amb una gran torrada per diversos carrers del centre del poble.

Adrover explica que «aquesta és la millor plataforma per estirar la gent, el poble no té una tradició de sortir i reunir-se amb tots els amics i coneguts, la torrada serà el lloc on es podran barrejar ciutadans de totes les edats i animar-se per aguantar tot el vespre». Una vegada acabat el sopar començaran tota una sèrie d'actes on destaca el relleu dels Quintos. La tradició d'aquests està molt arrelada dins el poble campaner i es pretén potenciar-ho amb tot un protocol del simbolisme del mocador vermell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.