El jaciment prehistòric dels Closos de can Gaià serà objecte per primera vegada d'una profunda restauració. Aquesta se centrarà principalment en les pilastres i la paret de la naveta. La nova campanya de consolidació, que es va iniciar ahir matí, es du a terme per evitar el procés de degradació d'aquests elements arquitectònics. Per això, l'encarregada dels treballs, Margalida Munar, explicà que «amb la restauració volem aconseguir allò més important, preservar el poblat pretalaiòtic de les inclemències meteorològiques i també de la petjada humana».
Des de fa quatre anys, aquest assentament, ha estat objecte de successives campanyes arqueològiques dirigides per tres tècnics: Bartomeu Salvà, Manel Calvo i Roser Pérez. Enguany han comptat amb la col·laboració d'una vintena d'estudiants procedents de la UIB, de Barcelona i Sardenya. Les activitats dels arqueòlegs varen començar el passat dilluns i aniran destinades a acabar d'excavar la naveta principal de tot el poblat talaiòtic amb la finalitat de poder aportar conclusions més aclaridores envers la societat que la va habitar.
De fet, l'arqueòleg Bartomeu Salvà esmentà que el proper any volen publicar un estudi monogràfic sobre aquest poblat que data del 1600-1000 a.C. per aportar més llum sobre aquesta cultura preromana balear. Fins ara les principals troballes han estat un corredor soterrani i algunes petites peces de ceràmica d'aquell temps.