algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Els africans exigeixen al Govern que aturi la xenofòbia i el racisme illencs

La futura consellera de Benestar Social crearà un Consell sectorial d'emigració

Els emigrants extracomunitaris africans exigeixen al nou Govern que elimini la xenofòbia i el racisme a les Balears. La petició és fruit de les «reiterades agressions racistes que pateix el col·lectiu que es dedica a la venda ambulant», denunciaren Moustafa Boul'Harrak, secretari de la federació d'Immigrants de CCOO, i Tafsir Dia, secretari general de l'Associació d'Immigrants Senegalesos (AIS).

Davant aquesta demanda, la consellera in pectore de Benestar Social, Fernanda Caro anuncià que «es crearà un consell sectorial d'Immigració, permanent, per donar la millor solució a aquesta greu problemàtica social». Al llarg de les pròximes setmanes se'n definiran les línies mestres, però a grans trets «continuarà l'evolució dels problemes dels immigrants i recollirà les necessitats del col·lectiu».

Caro indicà que el septembre vol tenir dissenyat aquest consell, «perquè sigui inclòs als pressuposts del 2000». A més, indicà que el mes vinent es reunirà amb les associacions d'emigrants, sindicats i institucions que «participaran en aquest» i remarcà que aquesta política social anirà acompanyada d'una campanya de «conscienciació social» i amb l'elaboració d'un «pla d'emigració total».

El propi Tafsir Dia fou amenaçat diumenge passat per l'encarregat d'un bar de cala Major «amb un ganivet de més de 40 cm», perquè no permetia l'entrada de més d'un «negre» al seu establiment, «quan realment jo era de vacances, prenent una consumissió». Dia denuncià dilluns els fets davant el jutjat de guàrdia i afegí que «m'ha pres part de la meva vida, ja que això és una altra manera de morir i de matar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.