nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Govern estableix com a prioritat que la Serra sigui parc natural

Quatre noves zones protegides s'inclouran en les previstes a la Llei d'espais naturals

73216
La serra de Tramuntana combina els espais naturals i els nuclis urbans.

El nou Govern de les Illes Balears ha establert com una de les seves prioritats la declaració de la serra de Tramuntana com a parc natural. Així ho declarà ahir a Diari de Balears la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló (Els Verds), qui manifestà que «amb aquest objectiu ens posarem a treballar el més aviat possible».

Rosselló apuntà que «per la complexitat i l'extensió de Tramuntana, el fet de ser el primer parc natural a tramitar no vol dir que sigui el primer que compti amb una declaració oficial i un pla d'usos i gestió aprovat».

Cal dir que el Govern crearà set nous parcs naturals, tres a Mallorca (Tramuntana, l'Albufereta de Pollença i el Trenc-el Salobrar), dos a Menorca (la vall d'Algaiarens i el barranc d'Algendar) i dos a Eivissa (les Salines i la costa dels Amunts). A més, ampliarà el de l'Albufera de Mallorca. Això suposa quatre parcs naturals més dels prevists a l'actual Llei d'Espais Naturals (LEN), tenint en compte que les Salines d'Eivissa estaven incloses en la LEN aprovada inicialment, però l'Executiu del PP va excloure posteriorment aquesta zona de la protecció fixada. La família de Gabriel Cañellas, aleshores president autonòmic, hi tenia interessos privats. Els quatre parcs naturals afegits als establerts per la LEN són els dos menorquins i els dos eivissencs.

La consellera de Medi Ambient recordà que, a l'hora de tramitar nous parcs naturals, els consells insulars podran dir-hi la seva i aportar les suggerències que considerin oportunes. De tota manera, Rosselló afirmà que «allò més important en aquesta qüestió és fer les coses bé i no crear parcs naturals només per poder penjar-nos una medalla. Són zones amb uns valors ecològics únics i importants, i la seva protecció, de la qual s'encarregarà la Direcció General de Biodiversitat, que ha assumit l'expresident del GOB, Pere Tomàs, és molt necessària».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.