algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Baixa la recollida selectiva de vidre i de paper mentre que augmenta el fems

En el que duim d'any s'han generat vuit milions de quilograms de residus sòlids

L'increment de fems a Alcúdia en el que duim d'any és un 26'13% superior al de l'any passat, fet que significa que en mig any s'han generat vuit milions de quilos de fems, segons xifres facilitades pel Consell Insular de Mallorca. Malgrat que augmenta el fems, la recollida selectiva de paper i de vidre acumulada en el mateix període ha minvat principalment els mesos d'abril i de juny. Aquestes xifres són per la regidora de Medi Ambient, Melchora Gómez, preocupants perquè «la recollida selectiva de fems hauria d'augmentar paral·lelament amb l'increment dels residus sòlids generalitzats».

Disminuir el fems i incrementar la recollida selectiva és el principal objectiu que s'ha marcat l'equip de Govern d'Alcúdia per a aquesta legislatura. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Gómez, explica que «aquestes dades són alarmants i han de servir de reflexió per a tots els ciutadans. De fet, Alcúdia i Manacor són els dos municipis de l'illa que més fems han generat fins ara».

«De moment desconeixen els motius que han fet que la quantitat de recollida selectiva minvàs. Cal fer campanyes per recordar al ciutadà la importància de la selecció de fems». De moment, per tal d'incrementar la recollida s'ha posat en marxa un pla pilot a Alcúdia que consisteix en la recollida selectiva domiciliària, concretament en els comerços, bars i restaurants del nucli antic i la zona de vianants del port.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.