algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

El Govern titlla «d'herència enverinada» que Madrid hagi aprovat l'autovia a la UIB

L'exconseller de Foment, Joan Verger, signà el projecte el passat dissabte, 24 de juliol

87352
Tres professors i una alumna de la UIB resultaren ferits greus el passat 19 de juny en un accident de trànsit a la carretera d'accés al campus.

L'exconseller de Foment, Joan Verger, deixà en herència al nou titular de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Josep Antoni Ferrer, una autèntica patata calenta. El penúltim Consell de Ministres d'abans de les vacances estiuenques del Govern que presideix José María Aznar, celebrat el passat 23 de juliol, aprovà el projecte de desdoblament i millora de la carretera PM-111 que arriba al campus de la Universitat de les Illes Balears, a més de la ronda nord de Ciutadella i millores a la carretera de Son Ferriol.

Al dia sigüent, dissabte 24 de juliol, l'exconseller i president del Partit Popular a les Illes, Joan Verger, signà l'aprovació del projecte de l'obra contemplada en el conveni de carreteres establert entre el Govern central i l'Executiu autonòmic.

Fou la darrera actuació de l'extitular de Foment, Joan Verger, dos dies abans que el nou president, Francesc Antich, prengués possessió del seu càrrec i tres dies abans de la presa de possessió dels nous consellers del Govern de progrés.

Aquest projecte comptava amb la supervisió favorable dels tècnics de la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment i també tenia un informe positiu de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de Jaume Matas, que presidia Miquel Ramis, en tot allò que afecta l'impacte ambiental de l'obra.

El tràmit següent hauria estat la seva exposició pública per tal que es presentassin al·legacions. Després, la redacció final del projecte de construcció, i es trobaria en condicions de començar el procés d'adjudicació a l'empresa concessionària de les obres al final del 1999.

Aquest fet ha sorprès el nou Govern. De fet, el conseller Ferrer afirmà ahir que no té constància de la signatura de l'aprovació del projecte de desdoblament de la carretera de la UIB. Malgrat això, assegurà que la seva voluntat al capdavant de la Conselleria d'Obres Públiques era estudiar un projecte menys impactant des del punt de vista paisatgístic del que ja estava avalat pel Ministeri de Foment.

De moment, l'«herència enverinada», com qualificaren fonts del nou Govern l'actuació de Joan Verger, es paralitzarà per a la seva revisió, malgrat que Antoni Ferrer ja té pensades actuacions per a la carretera de Vallemossa en el tram que arriba fins a la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.