algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Caeb respon al Govern que «no ens sembla acceptable aplicar l'ecotaxa»

No obstant això, el president de les patronals, Josep Oliver, felicità el nou Executiu

El president de la Caeb, Josep Oliver, afirmà a la presentació de l'Informe de Conjuntura Econòmica de les Balears del primer semestre d'enguany que als empresaris «no ens sembla acceptable l'aplicació d'una ecotaxa turística». No obstant això, Oliver felicità el nou Govern de les Illes Balears, com també els consells insulars.

D'aquesta manera, la patronal aclareix al conseller de Turisme, Celestí Alomar, la seva «voluntat» respecte de l'aplicació d'un impost turístic. Cal recordar que el responsable de Turisme, un cop jurat el seu càrrec dimecres passat, anuncià que «el Govern no aplicarà una ecotaxa contra la voluntat del sector turístic».

A més, el representant de la Caeb afegí que «l'ecotaxa és de díficil aplicació racional». Assenyalà que aquest tipus de taxa «no existeix i no s'ha de confondre amb les taxes aeroportuàries, que s'apliquen en aquells països que no són incloses en el bitllet d'avió» i aclarí que «una cosa és cobrar una taxa normal aeroportuària i una altra molt diferent pagar per respirar».

Tot i això, Oliver mostrà «certa prevenció» a la mesura que el nou Executiu es planteja «estudiar», atès que amb l'aplicació de l'ecotaxa «entraríem en competència negativa amb altres destinacions de l'Estat espanyol, com Màlaga o les Canàries». És per aquest motiu que anuncià que abans de tirar-la endavant «s'hauria d'entrar en una reflexió profunda».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.