algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Agricultura obre una línia d'ajudes per combatre malalties en el sector ramader

Una vintena d'afeccions i epidèmies d'animals pot ser subvencionada amb medicines

La Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria ha obert una línia d'ajudes destinades a subvencionar la lluita pel control i la prevenció de determinades malalties d'animals. Aquestes ajudes es concreten subvencionant medicaments veterinaris que s'inclouen en els programes sanitaris de la Conselleria i que són desenvolupats per entitats o agrupacions ramaderes que tenguin una especial incidència econòmica o/i sanitària.

La Conselleria té fitxades unes vint malalties, a més de diferents actuacions, per les quals els ramaders poden acollir-se al programa de subvencions. No obstant això, en els casos d'una epidèmia que posi en notable perill la sanitat de la ramaderia de les Illes Balears, la Conselleria podria modificar o incrementar les ajudes. La relació de malalties fitxades són la paramixovirosi dels coloms; la varroasi de les abelles, la rinitis, el mal vermell i altres malalties que poden patir el bestiar porcí; la parasitosi interna i externa del bestiar oví; la paratuberculosi del bestiar cabrum; la diarrea viral dels bestiar boví i les parasitosis del bestiar equí, a més d'altres malaties. També se subvencionaran actuacions encaminades a la lluita contra rossegadors que puguin afectar els porcs.

El límit màxim de subvenció individual oscil·la entre les 1.000 i les 400 pessetes en el cas del boví i l'equí. En canvi, per cada ovella es poden subvencionar de 100 a 40 pessetes, mentre que per cada cabra i cada porc es poden concedir entre 200 i 80 pessetes. Podran ser beneficiaris d'aquesta línia d'ajudes les entitats o agrupacions ramaderes que estiguin legalment constituïdes. Per poder rebre aquestes subvencions han de desenvolupar un programa d'actuació sanitària anual. El pagament de les ajudes per subvencionar l'adquisició de medicaments veterinaris es realitzarà a través de l'empresa pública Ibabsa, (Institut de Biologia Animal de les Balears).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.