algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Els independentistes mallorquins volen vertebrar el moviment als Països Catalans

Crearan una plataforma que neix amb la voluntat d'esdevenir un partit polític

Els agrada el nom de Nova germania perquè els permet jugar amb dos conceptes: amb la idea d'unió dels germans enfrontats i amb el referent social de les insurreccions del segle XVI. I aquest pot ser en bona mesura el que pretenen un grup d'independentistes mallorquins que ha iniciat els contactes amb les formacions a l'esquerra d'ERC en tot l'àmbit dels Països Catalans per tal de formar una entitat que els aglutini i acabi amb la divisió del Fossar de les Moreres.

Aquest grup d'illencs ja ha mantingut els primers contactes amb dirigents i militants de nombroses formacions, entre elles el Moviment de Defensa de la Terra, el col·lectiu Maulets i el Partit Socialista d'Alliberament Nacional. També s'han mantingut contactes amb independentistes de prestigi per tal de començar a moure aquesta plataforma que neix amb la clara voluntat d'esdevenir, a la llarga, un partit polític.

Aquests contactes que fins ara s'havien duit en un estat de semisecretisme han estat donats a conèixer a Diari de Balears per Joan Vicens Lillo, Joan Lliteres, i Gori Negre, integrants del grup que fa feina perquè l'«independentisme revolucionari» (així és com ells el defineixen) es vertebri en l'àmbit de Països Catalans.

El segon dels contactes es mantindrà els dies 22 i 23 de gener a la localitat d'Arbúcies, a Catalunya. D'aquesta trobada s'espera que sorgeixi la nova entitat aglutinadora dels independentistes d'esquerres. Allà es definirà una estratègia de lluita i es començarà la transformació d'aquesta plataforma en un nou partit polític que participarà en els comicis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.