algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

L'Audiència confirma la sentència contra l'agent que ferí Paola Boldi

L'asseguradora del consistori de Nájera haurà de fer front a la indemnització

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma ha confirmat la condemna que imposà en el seu moment el magistrat Pere Barceló contra el policia local de Calvià que disparà la seva arma reglamentària durant una persecució i ferí la turista italiana Paola Boldi el 5 d'agost del 97 a Magaluf.

El tribunal condemna l'agent i l'Ajuntament com a responsable civil sobre aquests fets, tot i que també va confirmar que la indemnització, xifrada provisionalment en uns 42 milions de pessetes, que haurà de satisfer la companyia asseguradora que cobreix la responsabilitat del Consistori calvianer, tot i que la quantitat exacta haurà de ser fixada en la fase d'execució de la sentència. El funcionari municipal va ser sentenciat a pagar una multa d'un mes a raó de 200 pessetes diàries per una falta d'imprudència.

La jove afectada serà indemnitzada pels dies de baixa, les seqüeles físiques i psíquiques, la pèrdua de dos cursos universitaris i les despeses mèdics a les què es va haver d'enfrontar Boldi després de resultar ferida de bala de manera accidental. L'accident va ser el resultat d'una brega en la qual havia participat la Policia Local.

Un magribí que havia estat implicat en els fets es ficà en un cotxe i fugí. L'agent condemnat, que anava de paisà, es posà davant del vehicle i efectuà alguns trets d'advertència, però el jove no s'aturà. Per evitar ser atropellat, el funcionari féu un moviment brusc i caigué a terra, cosa que provocà que l'arma es disparàs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.