algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
18°

L'equip socialista s'apuja el sou davant les crítiques dels regidors de l'oposició

Nájera passarà a cobrar 640.000 pessetes brutes mensuals, el que suposa un increment del 50%

L'equip de govern socialista de Calvià aprovà ahir en sessió plenària l'anunciat augment de sous davant les crítiques dels regidors de l'oposició, que els consideren desmesurats. En funció d'aquest increment, la batlessa Margarita Nájera, que fins ara cobrava unes 400.000 pessetes mensuals, percebrà 640.000 pessetes brutes. És a dir, el seu salari experimentarà un increment del cinquata per cent. Els tinents de batle, de la seva banda, cobraran 515.000 pessetes al mes, mentre que els regidors de zona n'ingressaran 390.000. Pel que fa als edils de l'oposició, en percebran cada mes 75.000.

Des res no han servit, per tant, les recomanacions realitzades des de direcció socialista de Madrid, que establí dilluns passat que les pujades pels càrrecs locals s'havien de realitzar en funció de l'Índex de Preus al Consum. El tinent de batle, Antonio Manchado, insistí ahir com ho havia fet dies abans que aquests increments no responen a altra cosa que a un intent de «dignificar la professió» perquè fins ara els sous eren «anormalment baixos».

Les reaccions dels partits de l'oposició es deixaren sentir ben fort. En aquest sentit, el portaveu del Partit Popular, Pere Cantarero, qualificà la pujada d'«ofensiva», mentre que el regidor d'Unió Mallorquina Isidre Canyelles considerà «desmesurats els nous sous». Canyelles afegí, a més, que resulta poc ètic haver suprimit les assignacions dels portaveus de l'oposició.

El regidor popular Carlos Delgado, de la seva banda, defensà la necessitat de dignificar els sous, tot i que matisà que tant de dret tenen a beneficiar-se d'aquesta millora els regidors que integren l'equip de govern com els de l'oposició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.