algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nájera pretén promoure un acord estatal que avali la pujada de sous

Manchado afirma que fins ara els salaris eren «anormalment» baixos

Un dia després que es coneguessin les intencions de la batlessa socialista Margarita Nájera d'apujar-se el sou un 50 per cent, ahir es va saber que la seva intenció és promoure un acord a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que avali aquest increment. Com va avançar ahir Diari de Balears el grup socialista té previst aprovar demà en sessió plenària un augment salarial d'acord amb el qual la batlessa passarà a cobrar devers nou milions de pessetes brutes anuals, divides en catorze pagues de 640.000 pessetes, mentre que els tinents de batle percebran 7.210.000 pessetes. Segons explicà ahir el tinent de batle de Calvià, Antonio Manchado, fins ara es percebien uns sous «anormalment baixos, molt baixos» i justificà la pujada en què «s'han produït augments similars a altres municipis de les Illes i de l'Estat espanyol».

Segons Manchado, les retribucions anteriors no s'havien modificat més enllà de l'Índex de Preus al Consum des de l'any 1991, i apuntà també que a l'Ajuntament de Calvià no es paguen dietes ni altres conceptes salarials als representants municipals. Manchado indicà que per preparar la proposta de pujada de sous l'equip de govern municipal ha pres com a referència un acord de les federacions locals de Catalunya en què es fixen sous d'11 milions de pessetes anuals per als batles de ciutats amb més de 100.000 habitants. Segons el tinent de batle, Calvià té aquesta consideració arran de la seva gran població turística.

Explicà a més que al referit acord també es fixen condicions salarials similars per als municipis amb pressuposts elevats i que Margarita Nájera gestiona fons anuals d'11.000 milions de pessetes. «Ens agradaria que existís un marc d'àmbit nacional que dignificàs l'exercici de la política», digué Manchado, qui ressaltà que el Consistori intentarà que tots els partits puguin assolir un acord en aquest sentit en el si de la FEMP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.