nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Antich signarà avui el decret de formació de l'Executiu progressista i nacionalista

Esperarà a la reforma de la Llei de règim jurídic per ampliar el nombre de conselleries

Francesc Antich signarà avui capvespre el decret amb què nomenarà el primer govern del Pacte de Progrés. En el moment de tancar aquesta edició només estaven confirmats en els seus càrrecs Antoni Garcias (Presidència), Celestí Alomar (Turisme), Antoni Ferrer (Obres Públiques), Damià Pons (Educació i Cultura), Joan Mayol (Agricultura, Comerç i Indústria), Margalida Rosselló (Medi Ambient) i Eberhard Grosske (Treball i Benestar Social). A l'espera de la reforma de la Llei de règim jurídic, Pere Sampol assumirà una vicepresidència sense cartera, de la mateixa manera que Fernanda Caro (EU) serà nomenada consellera sense cartera.

Respecte al segon nivell, és el PSM el que tenia més avançada la feina. Els Verds continuaven ahir perfilant Medi Ambient sense que aquest diari no hagués aconseguit confirmar cap director general. Sonaven els noms d'Antoni Rodríguez (Recursos Hídrics), Pere Tomàs (Biodiversitat), Boro Miralles (Dinamització Territorial), Nicolau Barceló (Residus i Energia). Marilena Tugores (EU) podria entrar en aquesta Conselleria i fer-se càrrec de la direcció general de Litoral o de l'Ibasan.

Eberhard Grosske tampoc no havia acabat de perfilar la Conselleria de Treball i Benestar Social. Sonaven els noms de Pere Mascaró (secretari general tècnic), Fernando Galán (Treball) i Benjamín González (Esports).

Notable entusiasme havia provocat entre l'entramat de l'associacionisme juvenil la possibilitat que l'assoanat activista Rafel Gallego fos el director general de Joventut per la seva formació, dinamisme, capacitat de diàleg i coneixement del sector. Tot i això, d'altres fonts apostaven, amb menys força, pel pràcticament desconegut David Abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.