algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Sampol: «Aquest nou Govern respon a la pluralitat de la societat balear»

Assegurà que el gran canvi és el recobrament de la il·lusió col·lectiva

«Aquest nou Govern respon a la pluralitat de la societat», afirmà el portaveu del PSM-EN en la seva intervenció al debat d'investidura ahir al Parlament. Per Pere Sampol, el gran canvi és el recobrament de la il·lusió col·lectiva, «la millor arma que té el nou Executiu». Sampol destacà el llarg procés de negociacions tant per decidir el futur del Consell Insular de Mallorca com ara del Govern balear i considerà que el consens al que s'ha arribat és «un dels fonaments més sòlids» que pot tenir un Govern que respon a «molta expectació i ànsia de canvi».

El portaveu nacionalista criticà amb duresa la «criminalització» dels esdeveniments per part dels mitjans informatius estatals i es referí a un comunicat de protesta dels treballadors de la televisió pública a Balears. Pere Sampol recordà l'intent de manipulació del vot de «persones que estan a més de 10.000 quilòmetres», en referència als argentins censats a l'Arxipèlag, especialment a Formentera.

La tendència actual, segons el futur vicepresident del Govern, es basa en la fugida del pensament únic. «Quan hi ha majoria absoluta, els ciutadans no veuen reflectides les seves inquietuds» i criticà la intervenció dels líders estatals a la campanya electoral, concretament José María Aznar. «Malament quan el patrioterisme ressorgeix».

Entre les línies destacades del nou Govern es referí a la voluntat d'aconseguir el nivell de les comunitats hitòriques, un finançament autonòmic igualitari, la lluita per arribar a una societat més equilibrada socialment i econòmica i un canvi de mentalitat a l'hora de fer política. Així mateix advocà por una militància lingüística activa per tal de defensar la nostra llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.