algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Molt de públic però pocs empresaris assistiren al nomenament de Fageda

Polítics seriosos i nombrosa representació de la tercera edat, els trets de la cerimònia

R.G./C.M.C. Palma.
Si Joan Fageda afirmà al seu discurs que volia ser «el batle de tots els ciutadans de Palma» "a l'estil borbònic", s'ha de dir que aconseguí atreure al seu acte d'investidura un bon nombre de funcionaris i de membres de la tercera edat (especialment de dones, moltes de les quals duien adhesius amb la imatge del polític), però pocs representants de la Caeb o altres factors econòmics, amb l'excepció dels alts càrrecs que obligadament assisteixen a aquest tipus d'acte.

Entre aquests càrrecs destacaven el president en funcions de la Comunitat Autònoma, Jaume Matas "a qui, curiosament, només se'l va veure somrient en una ocasió: quan la votació confirmà que Fageda era el «nou» batle" i la delegada del Govern, Catalina Cirer. Oh, casualitat: també ella estava d'allò més seriosa, com també es mostrà el president «provisional» del Parlament, Antoni Diéguez: no sabem si en atenció al seu càrrec o, precisament, a la provisionalitat del seu càrrec.

Qui estava d'allò més aplaudidora era Francisca Bennàssar, a qui degueren agradar les paraules dites per Fageda sobre el futur europeu de Palma: «estam immersos en la construccció d'un nou model europeu, en què Palma té el deure de figurar». Però si de figuracions hem de parlar, dues persones figuraren ahir notablement: les regidores sortints Carme Sagrado i Francisca Pol; bones figurants, no obriren la boca "tasca que compartiren amb el també exregidor Francesc Fiol", tot i que el batle lloà les seves accions. Els sortints estaven agres, però alguns entrants "com ara Margalida Thomàs, d'Esquerra Unida" no mostraven millor humor. Fageda també va tenir bones paraules per als exregidors de l'oposició: des de Josep Moll fins a Cecili Buele. Qui semblava més relaxat era Carlos Ripoll, qui ja té tots dos peus a terres europees.

Ara, que no sempre els somriures diuen allò que semblen dir. Maria Lyz Riera, la regidora popular número 15 "sí, la que té la cadira pendent de resolució judicial però que ja es perfila al davant de l'àrea de comerç" mostrà un notable domini de la gimnàstica facial en mostrar les dents per la fotografia oficial (retardada pel socialista Antoni Roig, qui s'estimava més declarar-se a les televisions que posar per la família municipal).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.