algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

L'esquerra obrirà els jardins de la Llonja al poble quan Antich prengui possessió

L'acte de canvi de president tindrà lloc dimarts amb la presència del Pacte de Progrés

El poble podrà entrar als jardins del Consolat. El Pacte de Progrés vol que la presa de possessió de Francesc Antich com a president del Govern sigui una festa oberta a tota la ciutadania i un símbol que les Balears entren un nou cicle o en una nova etapa, que tindrà com una de les caracterísques més destacades la participació ciutadana. Sense oblidar la dimensió històrica que tindrà l'acte per a nacionalistes i per a progressistes, que entraran en l'executiu autonòmic per primera vegada.

Per això, dimarts, quan Francesc Antich i Oliver prometi el càrrec, els jardins de la Llonja romandran oberts perquè, sense necessitat d'invitació, pugui accedir-hi tot aquell que vulgui brindar amb cava per l'etapa que s'encetarà. Dins el recinte gòtic, presenciaran la promesa d'Antich,les autoritats que exigeix el protocol i representants de la societat civil organitzada. La celebració tindrà, no obstant això, un caràcter popular.

Entre les persones que, per força, hauran d'assistir a l'acte hi ha Jaume Matas i tot el seu executiu, que fins aquell moment, estarà encara en funcions; el ministre d'Administracions Públiques, Àngel Acebes, que podria delegar en la delegada del Govern, Catalina Cirer; i altres autoritats. Des del PSIB es fan gestions per comptar amb la presència de José Bono i de Manuel Chaves, a més de la del secretari general del partit, Joaquín Almunia.

Però allò que en realitat il·lusiona el Pacte de Progrés és que la ciutadania en general però també "i molt particularment" tots aquells que es puguin sentir concernits per l'esdeveniment hi participin. L'endemà, en el mateix escenari, prendran possessió del seus càrrecs els consellers de l'àmplia coalició de partits que dóna suport a l'acord programàtic conegut com a Pacte de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.