algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Presenten una querella criminal contra el batle Oliver per presumpta estafa

El primer edil assegura que es tracta d'una qüestió política

El nou batle de Sineu, Josep Oliver Amengual (UM), haurà de fer front a una querella criminal presentada per un soci comercial seu, Joan Ramis Garcia, per un presumpte delicte d'estafa i apropiació indeguda, i que ja ha estat admesa a tràmit al jutjat número tres d'Inca. Els fets pels quals ha estat denunciat es remunten a l'any 89, quan Joan Ramis i Josep Oliver constituïren una societat de béns que tenia com a finalitat l'explotació de bars i sales d'espectacle i de la qual n'ha estat administrador de fet i únic Oliver. Malgrat això, la denúncia explica que mai no ha presentat al seu soci balanç ni estat de comptes de la comunitat, i ha vetat l'accés a la comptabilitat.

L'11 de febrer del 89, els dos socis varen comprar el vell cinema de Sineu a mitges per 2'3 milions de pessetes i el mateix mes signaren un préstec hipotecari sobre l'edifici per valor de 16 milions amb l'objectiu de reformar-lo. Tres mesos després es va signar una pòlissa de préstec de 12'5 milions amb l'objectiu de concloure les reformes a l'edifici adquirit. Va ser llavors quan, a causa de l'endeutament de la societat, es va acordar vendre a unes altres tres persones un 20% de la propietat, de manera que els primitius amos, Ramis i Oliver, se'n reservaren també un 20% per hom.

Ja l'any 90, Joan Ramis, el demandant, va conferir a Oliver un poder per administrar la seva part, ja que s'havia d'absentar durant un temps per residir a l'estranger. El 26 de maig del 93, el vell cinema es va incendiar i la societat va rebre una indemnització de més de 26 milions en dos terminis corresponents a l'assegurança que tenien.

La demanda especifica que es desconeix on anaren a parar els doblers dels dos préstecs demanats i també les quantitats cobrades per l'assegurança ja que, segons s'esmenta, no s'ha acreditat encara ara mitjançant les corresponents factures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.