algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

La Sala redueix de 110.000 a 63.000 habitants la capacitat de població

Això suposarà una important reducció de la construcció d'habitatges al terme

L'Ajuntament de Capdepera va aprovar per unanimitat dimarts a vespre reduir la capacitat de població, que passarà d'un volum de 110.000 a 63.000 habitants. Aquesta mesura suposarà una frenada important pel que fa a la construcció d'habitatges per metre quadrat. Així mateix, la zona més afectada per l'aplicació d'aquest decret serà el nucli costaner de Cala Rajada, on la superfície construïda està bastant avançada.

Així, a les zones turístiques només es podran construir 60 metres quadrats per cada plaça, mentre que dins el poble de Capdepera la construcció es limitarà de manera que per un solar de 100 metres quadrats només s'hi podrà instal·lar un habitatge unifamiliar. Aquestes mesures varien segons la zona de la població, i és més permissiu a la part més moderna de la localitat i més restrictiu al centre antic.

Malgrat que aquest punt va ser aprovat per unanimitat, l'edil i portaveu del grup municipal PSM, Felip Esteva, va proposar que l'àrea d'Urbanisme dugués a terme un estudi de la població actual, per després saber si el projecte s'ajusta a la realitat. El batle de Capdepera, Joan Pascual (UCAP), va explicar que això era molt difícil i duia molta feina, mentre que Esteva va contestar que tenint registrats tots els habitatges i edificis hotelers que paguen la contribució municipal realment això no és tan difícil».

D'altra banda, també es va aprovar dur a terme una modificació puntual de les Normes Subsidiàries (NS) dins sòl rústic, Anei i Arip, on no es permetrà cap tipus de construcció. L'aplicació d'aquesta mesura afectarà a tota la zona protegida de Cala Agulla, Cala Mesquida i Cala Provençals. La modificació de les Normes Subsidiàries respon al fet que ja s'havia aixecat el termini de la suspensió de llicències dins les esmentades zones mentre s'estan redactant la nova normativa urbanística que es vol aprovar pel setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.