muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

L'empresa familiar illenca s'associa per tal de vetlar pels seus interessos

Aquests negocis representen més del 70% del món empresarial balear

L'Associació Balear de l'Empresa Familiar (ABEF), vinculada a l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), es constituí ahir per vetlar pels interessos de més del 70% del món empresarial insular, que dóna feina al 75% de l'alumnat universitari. A la presentació hi assistiren el president de l'ABEF, José Luis Roses; la vicepresidenta, Carme Serra; la gerent, Marilena Jover, i el president de l'IEF, Fernando Casado.

Inicialment, l'ABEF agrupa 20 empreses familiars, entre les quals es troba el Grup Serra, però en un futur esperen que l'associació la formin un màxim de 70 empreses familiars «significatives i solvents en els seus rams». D'aquesta manera, hi seran «representats el major nombre de sectors econòmics perquè comparteixin vivències, estudis i experiència», apuntà Roses. Tot això sense trair els seus principis d'independència, de composició social homogènia i de nombre de socis reduïts.

Entre els objectius que vol assolir l'ABEF destaquen la solució de problemes referits a la gestió que permetin la «continuïtat generacional de les empreses familiars», com planificar-ne la successió, incorporar-hi directius no familiars, aconseguir recursos financers externs o establir aliances amb d'altres empreses sense perdre el control efectiu del negoci. També analitzarà la dimensió que han d'adoptar per fer front al fenomen de la globalitat, la potenciació de l'exportació i l'impuls de la inversió en I+D. Les 20 empreses familiars, que conformen l'ABEF, facturen conjuntament més de 100.000 milions de pessetes i «són les promotores de les comunitats autònomes i les que més ocupació creen», indicà Casado.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.