algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

El secretari de la Sala cobrarà 42.000 pessetes menys perquè no sap català

L'oposició critica aquesta decisió dient que «és una caça de bruixes»

L'Ajuntament de Petra aprovà dijous suprimir el complement específic de la nòmina del secretari municipal, Francisco González, perquè entre altres qüestions no compta amb el domini de la llengua catalana. D'aquesta manera, el secretari, que començà la seva tasca el passat 17 de març, cobrarà unes 42.000 pessetes brutes menys que el que cobrava el seu antecessor, Josep Ramon Sicre.

Aquesta proposta va comptar amb el vistiplau dels sis regidors del PSM, mentre que la resta de membres de l'oposició hi votaren en contra. En el decurs de la sessió plenària, la lectura de la sol·licitud presentada per Francisco González en què exposava la requalificació dels seus complements de destí i específic, rebé una resposta immediata de rebuig per part del grup municipal nacionalista.

Després que el regidor d'Hisenda, Sebastià Reixac, fes la lectura de la proposta, posà de manifest que «hi havia una sèrie de raons objectives per les quals l'actual secretari no havia de percebre un complement específic afegit al seu salari».

Aquestes, segons exposà Reixac, se centren entre d'altres aspectes en què «el nou secretari no té el domini de les dues llengües oficials de la Comunitat». A més, també va afegir que l'anterior secretari, a més del domini del català, tenia una llarga experiència en l'administració local i també era secretari de la Mancomunitat del Pla de Mallorca. Amb la qual cosa «hem valorat que el treball de Sicre suposava una especial dedicació i responsabilitat i per aquest motiu tenia el dret a percebre un complement específic», afirmà Reixac.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.