algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les obres de reforma de la plaça de les Columnes, sis mesos en punt mort

Incloses dins el pla Mirall, els veïns es queixen de «l'ajornament per motius desconeguts»

La plaça de les Columnes porta sis mesos en obres. És un dels llocs inclosos dins del pla Mirall, projecte de l'Ajuntament per retocar alguns indrets de Palma. Catalina Font, presidenta de l'Associació de veïns de la zona, es queixa per aquesta situació que porta molt de retard. «Ja duen sis mesos en obres, però no veig que el tema avanci. Tot és ple de cotxes i eines però ningú no hi fa feina. La plaça està pitjor que fa sis mesos», digué Font.

La plaça de les Columnes és un dels antics projectes de Cort per remodelar Palma. Al final del 1993 el batle Fageda afirmà en la taula rodona de Comerç que la plaça de les Columnes seria la primera obra de l'any 94. Catalina Font hi era present, «però encara ara estam esperant», es queixa.

El projecte de remodelació de la plaça ha estat ajornat en nombroses ocasions per motius desconeguts. Després de molta discussió va ser inclòs dins el pla Mirall. Aquests constants retards varen provocar que la plaça caigués en l'ostracisme i s'omplís d'indigents i delinqüents. «La gent va deixar de passar per dins la plaça, ens veiem obligats a rodejar-la», diu Catalina Font. «Es va convertir en una plaça bruta i plena de drogues, era un niu de delinqüència. Es va mantenir uns anys fins que l'acció de Càritas i del capellà de la parròquia els va traslladar a un hospici més apropiat per a ells».

Mentre tot això succeïa, sobre la taula es barrejaven diverses propostes per remodelar la plaça. «La més interessant de totes era la que proposava fer un aparcament sota la plaça, aprofitant que era buida», comenta Font. «L'únic que es devia respectar era la seva estètica». Però, com tot el referent a la plaça de les Columnes fins a la data, l'assumpte va quedar ajornat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.