algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Guerra oberta al poblat de Son Banya per decidir el successor del Tío Quico

El fill de l'antic patriarca no dóna validesa al lideratge d'Amaya

D'ençà de la mort del Tío Quico, el poblat gitano de Son Banya (anomenat ara de l'Esperança) ha viscut moments de gran tensió interna entre els diferents aspirants a ocupar el buit deixat pel gran patriarca. Gabriel Cortés, fill del difunt líder del nucli marginal i principal opositor al lideratge per autonomenament de José Amaya, declarà ahir a aquest diari que s'han «incomplert les bases legals per dur a terme les eleccions a Son Banya. Amaya s'ha autoproclamat patriarca i el poble no l'ha escollit democràticament. La seva tria no és vàlida, perquè sense votacions no hi pot haver batle».

Cortés, que a més és el president de l'Associació de Veïns de la instal·lació gitana, continuà que l'actuació d'Amaya «és igual que si vostè em digués que és el president del Govern. Jo sé que no és veritat perquè la gent no l'ha votat com a tal, i per tant no en pot exercir el càrrec. No estam disposats a acceptar que algú ocupi un lloc que no li correspon perquè es cregui amb dret a fer-ho».

El fill del Tío Quico asseverà, a més, que «no hi ha res fet. Nosaltres no el reconeixem com a patriarca, i, per tant, el poblat encara no en té. S'han de seguir tots els tràmits legals per fer-ho com pertoca. Que només hi hagués un candidat que s'hi presentàs no li adjudica immediatament el lideratge. El procés electoral ha estat vulnerat, i quan tot estigui preparat tornarem a convocar les eleccions. Aquesta vegada jo m'hi presentaré, i se seguiran fil per randa totes les exigències legals. Farem tot el possible perquè Amaya no sigui el batle».

D'altra banda, i en resposta a les declaracions efectuades per Gabriel Cortés, el nou patriarca del rebatejat per ell mateix «poblat de l'Esperança», José Amaya, assegurà que tots els arguments exhibits pel seu opositor «són estupideses. Si és capaç de demostrar que en els darrers 30 anys s'ha fet alguna cosa millor que en aquests quatre mesos podrà qüestionar el meu lideratge».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.