algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

PSM i UM arriben a un acord per governar al Consell de Mallorca

Creen un comitè d'enllaç per constituir el bloc nacionalista per a les generals

83028
PSM i UM coincidiren en tots els aspectes. | J. M.

El PSM i UM anunciaren ahir solemnement que governarien de manera conjunta el Consell de Mallorca i que estaven disposats a fer passes fermes cap a la convergència "no unificació" dels dos partits. Els portaveus de les dues organitzacions convidaren la resta de partits a tancar avui mateix les negociacions per formar govern de forma que les investidures de Francesc Antich i de Maria Antònia Munar puguin celebrar-se la setmana que ve.

Uns i altres es comprometeren a ser generosos en la negociació amb els altres partits i Munar, fins i tot, reconegué la possibilitat que UM entràs a formar part de l'Executiu. En acabar la reunió, que es perllongà durant quasi tres hores, Mateu Morro, secretari general del PSM, explicà els termes en què s'havia produït l'entesa.

«Aquest nivell d'acord surt de la voluntat respectiva de resoldre en positiu la governabilitat d'aquestes Illes i de Mallorca i de donar lloc a unes opcions de canvi polític en la qual el nacionalisme tengui el paper que li pertoca en relació al seu pes electoral. UM i el PSM manifesten la seva voluntat d'un acord nacionalista que pugui anar més enllà del que és aquest moment importantíssim d'estructuració de les nostres institucions i, per tant, constituirem un grup de treball, un grup d'anàlisi, entre les dues organitzacions per anar fent feina en aquesta direcció».

Més endavant Morro digué: «Hem arribat a un principi d'acord de cara al govern del Consell de Mallorca. UM ha exposat al PSM els seus plantejaments. Podem dir que hi ha una coincidència molt important entorn d'un model de Consell de Mallorca que sigui realment un govern àgil, de bon de veres, que pugui resoldre d'una manera eficaç els problemes d'aquesta societat. Hi ha hagut no tan sols una aproximació, sinó també un ampli nivell de coincidència. Només ens queda pendent la ratificació dels òrgans decissoris, que, en el cas del PSM és el Consell Polític».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.