algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cau una xarxa internacional que introduí milenars de quilos d'haixix a Mallorca

El Cos Nacional de Policia deté 24 persones, set de les quals són de nacionalitat marroquina

Un total de vint-i-quatre persones han estat detingudes a Mallorca en una operació del grup d'estupefaents del Cos Nacional de Policia contra una xarxa internacional de traficants d'haixix. Se suposa que els detinguts operaven des de feia anys i que havien introduït milenars de quilos de droga a un ritme aproximat de cent mensuals. De fet, en els darrers tres mesos la banda va introduir tres-cents quilos d'haixix a l'Illa i els distribuïren a Palma, Manacor, Inca, Felanitx, Santanyí, Montuïri i Marratxí.

Els resultats de la investigació, que s'ha perllongat per un espai de més de set mesos, varen ser presentats per la delegada del Govern, Catalina Cirer; pel cap superior de Policia, Eduardo Pérez Estremera; el cap de la Brigada Provincial de Policia Judicial, Elicio Àmez; el cap de la Udyco, Manolo Peragón, i el cap del Grup I d'Estupefaents, Antonio Suárez. Cirer va dir que «jo destacaria que la importància de l'operació és més la desarticulació d'una xarxa molt jerarquitzada i perfectament organitzada, que no la quantitat de droga que s'ha capturat en la intervenció, un total de 31 quilos».

Les primeres investigacions conclogueren amb la identificació d'un dels principals responsables de la banda, Ibrahim B., que solia fer-se acompanyar d'un altre individu també marroquí, Saïd E.B. La xarxa era dirigida per Saïd L., que també ha estat detingut. Ibrahim n'era el braç executor de les ordres, mentre que Saïd E.B era un lloctinent d'Ibrahim.

Els agents someteren els dos individus a una estreta vigilància i es va poder constatar que ambdós es desplaçaven cada dia i de manera continuada per tota l'Illa, on tenien contacte amb moltes de persones a través de les quals distribuïen la mercaderia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.