nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El jurat del concurs del moll Vell destaca quatre projectes però no fixa guanyador

Les 19 propostes presentades no s'han adequat al 100% dels requisits imprescindibles

El jurat del concurs internacional Projecte Port Segle XXI decidí reconèixer parcialment les solucions plantejades per quatre de les 19 propostes presentades ja que considerà que cap dels projectes no ha presentat una solució integral segons establien les bases del concurs. Aquestes quatre propostes guanyadores són: «Camí de l'Escollera», «L'Illa», «PalmamollUes», «Vínculos con el mar 3 habitacions urbanas para el frente marítimo de Palma». A més, el jurat ha valorat el treball realitzat en les 19 propostes «pel seu esforç, capacitat creativa i dedicació dels equips en una operació entre el port i la ciutat summament complexa».

Els membres del jurat consideraren que «Camí de l'Escullera» ha demostrat «una voluntat ordenadora del conjunt del moll Vell, per dedicar-lo a usos diferents». «L'Illa», per la seva part, destaca per la seva «intenció en l'ordenació de la badia de Palma com una totalitat».

Quant a «PalmamollUes», el que més ha agradat al jurat són «els espais lliures, la transició de la ciutat a la mar i la divisió del moll en dues parts, una més urbana i una altra portuària que introdueix la idea del jardí». Finalment, «Vínculos con el mar 3 habitaciones urbanas para el frente marítimo de Palma» està caracteritzada per «la sensibilitat a l'escala d'actuació, la preservació de les visuals del conjunt monumental, els circuits d'espais lliures i l'articulació amb la zona dels pescadors».

Com a conseqüència de la decisió del jurat, la proposta feta a l'Autoritat Portuària és que la quantitat econòmica global dels sis milions de pessetes assignat al concurs es reparteixi amb igualtat entre els projectes esmentats. A més d'aquestes quatre propostes «guanyadores», almenys parcialment, el jurat ha proposat igualment que els doblers dels accèssits dels col·legis professionals d'arquitectes i d'enginyers de camins, canals i ports es donin a altres tres projectes: «A Port», «La Seu del Mediterrani» i «Llaüt».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.