algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'Ajuntament detecta abocaments de fangs residuals incontrolats a fora vila

L'empresa responsable ha estat denunciada al Seprona en repetides ocasions

L'Ajuntament de Consell ha detectat l'existència d'abocaments il·legals de fangs residuals que s'haurien estat realitzant a fora vila de manera continuada durant els darrers mesos. El lloc on es dipositen aquestes restes és un clot de dimensions gegantines que s'utilitzà durant molts anys com a pedrera per extreure grava per a la construcció. Es troba situat just al costat del nou traçat de la variant d'Alaró que s'està construint en aquest moment, a l'altura del pont Trencat.

Aquesta activitat ja ha motivat la presentació de diferents denúncies per part de l'Ajuntament davant el Seprona (Servei de protecció de la natura) de la Guàrdia Civil, contra l'empresa MAB, que seria la presumpta responsable dels abocaments. Cadascuna de les denúncies ha estat acompanyada del corresponent informe elaborat per la Policia Local.

Segons va explicar el batle, Joan Bibiloni, aquesta empresa tenia permís atorgat per anar reomplint la vella pedrera ja en desús amb enderrocs d'obres però en cap cas no està autoritzada a abocar-hi aquests fangs. Pel que sembla, els residus que s'hi llancen procedeixen de les depuradores de Calvià d'on l'empresa té la concessió per aprofitar els fangs. En teoria, aquestes substàncies es podrien emprar per a l'adobament dels camps. Malgrat això, el batle Bibiloni insisteix que en aquest indret no s'hi poden tirar aquests fangs i assegura que «des de l'Ajuntament no tenim cap garantia que no puguin suposar un problema sanitari o d'impacte ambiental, sobretot si se'n produeixen filtracions cap al subsòl».

A més, els veïns de la zona també s'han queixat de les fortes i desagradables olors que desprenen els fangs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.