algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El PSM vol una trobada amb UM per arribar a un acord nacionalista al CIM

Anuncia que votarà una presidència del Parlament nacionalista i progressista

El PSM manté la seva proposta d'aconseguir un acord nacionalista en el Consell Insular de Mallorca amb l'objectiu de «construir país més encara que en el Govern balear», segons afirmà ahir Mateu Morro, secretari general del PSM. Aquesta oferta fou realitzada després d'una reunió mantinguda a la seu nacionalista amb els responsables de les agrupacions i també els batles, diputats elegits i candidatures progressistes federades amb el PSM i fou ratificada per unanimitat pels assistents. Aquesta posició «clara, serena i constructiva» pot conduir, segons Morro, al canvi plantejat durant tota la campanya electoral i es traduiria en un govern de coalició basat en programes, corresponsabilitat de la gestió i projectes polítics comuns. Aquest govern tindria un signe progressista i nacionalista, tant al Consolat com al Consell Insular. En aquest sentit, Morro destacà «l'avanç» amb el PSOE, que a les darreres reunions ha mostrat «una actitud més positiva i més voluntat» d'arribar a un acord i anuncià que continuaran mantenint el diàleg. En referència al suport al socialista Francesc Antich com a president del Govern, Mateu Morro reiterà la importància d'aquest avanç per donar-li els seus vots, malgrat que encara resten més reunions en què s'abordaran temes més concrets.

Aquest avanç és conseqüència del «canvi d'actitud» del PSIB, explicà Morro, que ha passat de uns primers encontres «amb propostes molt tancades i ara s'ha obert vers el PSM i també amb EU-Els Verds».

Per a Mateu Morro, «el més important no és la lletra menuda, és a dir, les conselleries i les direccions generals» i assenyalà que encara no s'havia concretat l'organigrama del futur Govern. De qualsevol manera, anuncià Morro, «estam oberts a mantenir reunions des d'ara mateix i esperam que s'obrin les negociacions per tal de formar un govern d'aquestes característiques».

Per la direcció del PSM «és imprescindible una trobada amb UM» per tal d'establir un acord programàtic i de coalició amb la presència del partit nacionalista.

Per la seva part, Unió Mallorquina ja ha indicat que no té cap inconvenient que el PSM i representants d'altres partits estiguin presents a les comissions, però no vol accedir a cap tipus de concessions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.