lluvia moderada
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els batles hauran de recórrer a la sanitat privada si volen ambulància

L'Insalud rebutja habilitar un centre permanent a la comarca

Els ajuntaments de la comarca del Migjorn es veuran obligats a subscriure un contracte amb una empresa privada d'ambulàncies si volen gaudir d'aquest servei les 24 hores del dia a la temporada estiuenca. Després de tres anys de negociacions per intentar que l'Insalud els habilitàs aquest servei, finalment ha rebutjat la sol·licitud. La instal·lació d'aquest centre d'ambulàncies es precisa principalment per a les zones costaneres d'aquests termes i la temporada estiuenca, en què la quantitat de població puja de manera considerable pels turistes.

Les negociacions per aconseguir aquest servei fou demanat en tres ocasiones pels batles d'aquests municipis. La primera vegada es realitzà mitjançant la Mancomunitat Sud de Mallorca al 1996 quan era presidida pel batle de ses Salines, Antoni Caldentey (UM). Després s'han emès diverses sol·licituds més a l'Insalud i mai no hi hagué una resposta clara fins ara. Fet que derivà en què l'estiu passat per a la Colònia de Sant Jordi, Cala d'Or i Portocolom els respectius ajuntaments d'aquestes localitats contractassin serveis d'ambulàncies privats.

El problema d'aquests municipis versa en la gran quantitat de temps que tarden les ambulàncies quan hi ha un accident a la zona. En algunes ocasions el retard ha estat de més d'una hora, motiu pel qual es derivaren queixes per part dels turistes que estiuejaven a aquestes zones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.