algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El PSM trenca el pacte de progrés quan PSOE i UM anuncien l'entesa

Jaume Matas podria ser investit en minoria president de la Comunitat

Després d'haver trencat el bloc nacionalista, el PSM-Entesa Nacionalista decidí en l'executiva de dimecres vespre rompre la unitat d'acció amb les forces de l'esquerra.El trencament s'evidencià ahir capvespre quan el candidat socialista a la presidència del Govern, que ha arribat a un acord de govern amb Esquerra Unida-Els Verds, hagué de reunir-se amb Unió Mallorquina sense tenir el suport del PSM.

Mateu Morro, secretari general del PSM, i Pere Sampol, candidat socialista a la presidència del Govern, no han presentat cap argument de caire ideològic o programàtic, sinó que es queixen de l'escassa representació que tindrien en l'organigrama del futur executiu. Fins i tot, però, en arribar a aquest punt, impera la confusió, ja que no se sap si allò que el PSM no vol és que UM formi un govern monocolor amb al Consell de Mallorca. S'ha de tenir en compte que aquest fet és acceptat tant pel PP com per l'esquerra i els ecologistes, que hi ve a bé sobre la base que UM es compromet a aplicar un programa comú pactat.

Davant aquesta posició, Unió Mallorquina, el PSIB i EU-Els Verds no descarten deixar en mans del PSM la decisió que el PP obtengui en minoria el Govern balear i el Consell de Mallorca. UM votaria la investidura de Francesc Antich i l'esquerra, sense esperar la decisió del PSM, votaria la investidura de Munar com a presidenta del Consell.

Francesc Antich presentà ahir el document programàtic pactat entre el PSIB i EU-EV a Maria Antònia Munar que manifestà clarament les notables coincidències programàtiques amb l'esquerra, el seu programa i l'organigrama de Govern presentat. De tota manera, Unió Mallorquina no prendrà una decisió ferma fins dissabte que ve, quan es reuneixi el Consell Polític, que valorarà les ofertes del PP i de l'esquerra. No obstant això, la balança s'inclinava ahir clarament cap a l'aposta pel centreesquerra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.