algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El magistrat imposa una condemna de 17 anys de presó per a l'assassí d'Eddy

Juan Martín haurà de compensar la mare de la víctima amb vint milions de pessetes

Juan Pedro Yllanes, magistrat de l'Audiència Provincial de Palma, ha decidit condemnar Juan Martín García, el jove de 19 anys declarat culpable per un jurat popular d'assassinar Eduardo González Arenas, «Eddy», d'un tall al coll a Santa Eulàlia, a complir una pena de 17 anys de presó.

La sentència, feta pública ahir, destaca l'«absoluta tranquil·litat» amb què actuà l'acusat en treure un ganivet i atacar la víctima en una gelateria de l'esmentada localitat eivissenca el passat dia 1 de setembre. El jove no aturà fins que hagué aconseguit «matar-lo del tot», ja que fins i tot impedí que Eddy agafàs el seu cotxe per poder acudir a un hospital, tot i que el líder de la secta Edelweiss s'estava dessagnant.

El jutge també ordena amb la seva sentència que l'imputat indemnitzi la mare del difunt amb 20 milions de pessetes, ja que és l'única hereva. El jurat, que acceptà la culpabilitat en el delicte d'assassinat del jove processat per una majoria de 8 a favor i un en contra, havia refusat les tesis de la defensa, que al·legava trastorns de personalitat que suposadament havien afectat les condicions mentals de Juan Martín García.

De totes maneres, el tribunal també va decidir per cinc a quatre que se sol·licitàs "per primera vegada en un judici amb representació popular a les Illes" que l'Estat concedís un indult parcial per al condemnat com a mesura de gràcia, ja que no tenia cap mena d'antecedent penal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.