muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

El TSJB recorda a Cort l'obligatorietat d'actuar per protegir el medi ambient

Afirma que «no mostra una actuació suficientment diligent contra els renous»

L'Ajuntament de Palma no mostra «una actuació suficientment diligent per comprovar i fer front a les activitats de competència deslleial dels bars, restaurants i establiments musicals per no tenir la llicència d'activitats i tampoc per evitar la contaminació del medi ambient per renous». Aquesta afirmació, que seria assumida per més d'una associació de veïns de Palma, ha sortit del Tribunal Superior de Justícia de Balears.

El cas resolt en sentit negatiu per als demandants, l'Associació de Salas de Festa de Balears, afectava l'establiment Engel's, situat a l'altura del balneari 6 de la Platja de Palma. Els empresaris sol·licitaren del Tribunal que valoràs l'actuació de l'Ajuntament a l'hora d'adoptar les mesures oportunes per impedir «espectacles públics en un escenari organitzat amb terrasses a l'aire lliure, amb atraccions com ara tablaos flamencs o bé actuacions d'orquestra», i també que es tancàs per la seva clandestinitat.

El cap del Negociat de Denúncies d'Activitats de Cort demanà a l'intendent en cap de la Policia Local informació sobre l'existència o no de llicència als titulars de l'Engel's, però les comprovacions policíaques no tingueren èxit en estar tancat per final de temporada. L'Associació de Sales de Festa reiterà les seves peticions durant un any més. Només va aconseguir una certificació que confirmava que el local estava a nom d'una societat amb seu a l'Avinguda Argentina de Palma: Empresas Turísticas de Mallorca S.A.

El secretari de l'Ajuntament certificà que no apareixia cap expedient de llicència d'activitats a nom de l'empresa. L'Associació insistí en les seves pretensions de tancar el local, però no es va poder provar si tenia o no la llicència d'activitats. Aquesta manca de proves tant de la realització a l'Engel's de les activitats denunciades per l'Associació com que funcionàs o no amb llicència han provocat la desestimació del recurs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.