algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Mallorca plora la mort de Paulí Buchens

Polítics, economistes i responsables turístics continuen expressant el seu dol per la seva pèrdua

Bartomeu Beltran, José María González Ortea, Joan Fageda Sebastià Serra o Jeroni Albertí són algunes de les moltes personalitats que han expressat el seu dolor per la mort de Paulí Buchens, l'eminent polític i economista que conduí la transició democràtica des de l'Ajuntament de Palma després d'haver assolit la direcció provincial de l'Institut Nacional d'Estadística. A més, entre 1979 i 1985, Buchens havia estat president del Foment del Turisme, i posteriorment fou nomenat vicepresident del Grup Serra.

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, presidirà la cerimònia religiosa que tindrà lloc demà per la seva ànima, a les 20.00 hores, a l'església de Sant Sebastià.

Bartomeu Beltran, qui ahir destacà que sempre haurà de dur en la seva biografia «el dol per la seva pèrdua, perquè al llarg de la seva vida» la relació entre ells «mai no fou teba» i Beltran tingué «el seu suport incondicional en moments difícils i la seva contraposició més absoluta en els desacords».

El president del Govern preautonòmic i fundador d'Unió Mallorquina, Jeroni Albertí, explicà que la mort de Buchens l'ha privat no només «d'una gran persona i amic» sinó també «d'un gran polític» que va desenvolupar «un paper important en democratitzar un ajuntament que encara no era democràtic, obrint les portes a les forces que aleshores sortien» i contribuí de manera decisiva a «consolidar la democràcia a les Illes».

També l'actual batle de Palma, Joan Fageda, dedicà ahir el seu record al polític desaparegut: «Per mi, Paulí era un amic, però sobretot una persona amb una gran humanitat, pragmàtic i generós en totes les seves accions».

El conseller de Turisme en funcions, José María González Ortea, rememorà l'«extraordinària relació» personal i professional que els havia unit des de la primera vegada que es trobaren plegats, amb motiu de la visita a les Illes de la directora de l'Institut Nacional d'Estadística.

L'editor de les publicacions d'economia Desarrollo i Preferente, Rafael Caballero, definí Buchens com «un senyor en el sentit més ample del terme, un ésser estimat per tothom, una de les persones més integradores que ha donat aquesta terra, un ésser respectat a tort i a dret, un home de bé, fidel i lleial com pocs, sempre amic dels seus amics, marit exemplar, pare estimat, fill sense màcula, treballador infatigable, dirigent paradigmàtic, amb un gran sentit de l'humor».

Al Grup Serra també ha arribat el missatge de l'actual president de Foment del Turisme a Mallorca. Miquel Vicens es mostrà sorprès per la prematura mort de Buchens "just tenia 54 anys" i afirmà que aquesta «deixa un buit en el nostre sector que serà molt difícil d'omplir». Vicens explicà que «va fer feina de manera abnegada per desenvolupar el paper que corresponia a l'associació en la societat balear».

El president de les Agències de Viatges de les Illes (Aviba), Eduardo Zamorano, es mostrà molt afectat per la mort: «Jo l'admirava per tot allò que va fer en el Foment de Turisme, una institució que sense ell no es pot entendre. Mallorca perd una gran persona, que va treballar en diversos fronts per engrandir aquesta comunitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.