algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El PP al·lega que per poc que sigui sempre pot oferir més que el PSOE

Els populars esperen els resultats de les negociacions de Matas i Verger a Madrid

La decisió d'UM de remetre a Matas a negociar a Madrid concrecions i ràpid compliment per al finançament i les competències promeses ha obert un altre tens compàs d'espera entre els militants conservadors.

Dirigents del partit pensen que José María Aznar no pot accedir a les exigències formulades en el document que Maria Antònia Munar lliurà a Jaume Matas, perquè seria com «obrir la capsa de Pandora». No obstant això s'aferren a l'esperança que, per poc que puguin oferir, sempre serà més del que pot donar el PSOE, que és a l'oposició al Congrés dels Diputats. Aquest «poc» de finançament i de competències tampoc no és concretable des del PP-Balears, que espera ansiós el resultat de les converses que ahir mantingueren Jaume Matas i Joan Verger amb l'executiva estatal dels conservadors.

Mentre el rellotge continua la seva marxa inexorable cap a dia 13, data màxima per a la constitució del nou Parlament de les Illes Balears. Jaume Matas n'ha de fer la convocatòria i abans ha d'haver contestat als nacionalistes de centre, que, de moment, han interromput les converses oficials amb els altres partits.

Els mateixos dirigents conservadors citats abans a estones manifesten la seva por davant la impressió que UM els està utilitzant per estendre els nervis entre els partits del centreesquerra i obtenir més del que aquests estan disposats a donar. Al PP, es manté l'opinió que, tanmateix, el Consell de Mallorca, ja és en mans dels nacionalistes, i, per tant, descarten aquesta institució com un element més a jugar en la negociació.

UM roman a l'espera de les propostes dels altres partits per decidir un pacte definitiu
Unió Mallorquina roman a l'espera que les propostes del bloc progressistes i del PP es concretin per acabar de decidir quina serà la seva política d'aliances.

Els nacionalistes de centre ja han manifestat clarament les seves preferències per una reedició del Pacte de Progrés, encara que, una bona oferta del PP estatal o algun escull insalvable presentat des de l'esquerra podrien desfer aquest posicionament inicial.

A Unió Mallorquina ja han analitzat el document que Jaume Matas i Joan Verger els lliuraren aquesta setamana i que havia de servir de base per a la negociació. Ben igual que quan li pegaren la primera ullada l'han trobat summament inconcret. Així, en els «fonaments ideològics» es parla de la defensa de «la lliberat, la justícia i el pluralisme polític»; quant a finançament remet a la LOFCA; i conté imprecisions del tipus «quan s'hagin aprovat les directrius d'ordenació del territori». La immensa majoria del document està destinat a l'explicació de polítiques sectorials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.