algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

L'Insalud redueix els reforçaments estiuencs d'atenció primària a Mallorca

Tot i que l'increment de la població turística és estimat en un 15 per cent

Els reforçaments mèdics per la temporada estiuenca a Mallorca han davallat enguany de 14 facultatius a 12, segons confirmaren ahir fonts de l'àrea d'atenció primària.

Enguany l'Insalud de les Illes destina metges de reforç a Campos, Muro, Pollença, Son Servera, Artà, Santanyí, Porto Cristo, Sóller, Alcúdia, Calvià i l'Arenal, localitat on fan feina dos metges en torns alternatius; la seva feina es perllongarà fins el 30 de setembre.

Però l'any passat "amb una previsió de turistes inferior a la d'enguany, incrementada amb 300.000 persones, un 15 per cent més d'ocupació", a aquestes localitats s'afegiren sa Calobra i un segon reforç extraordinari a Alcúdia, amb una unitat d'Urgències del 061 desplaçada. En aquest sentit, minva també el suport a la zona de Calvià, que com l'Arenal rebia un suport de dos metges en torns alterns.

Això no obstant, el director mèdic d'Atenció Primària, Albert Ensenyat, explicà que tant les dotacions mèdiques com les dates de suport "obertes en alguns casos des del mes de juny passat i fins al 30 de setembre" són flexibles, de manera que si en un indret necessita un reforçament extraordinari, aquest es desplaçarà abans de 24 hores al seu destí.

D'entre els llocs habituals on es preveu que pugui ser necessària dotació especial destaquen no només sa Calobra, sinó també Cala d'Or, la Ràpita, Cala Millor-sa Coma, Cala Rajada-Colònia de Sant Pere i Platja de Muro-Can Picafort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.