nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Verger reconeix que el pacte amb Unió Mallorquina no depèn del PP-Balears

Jaume Matas viatjà a Madrid per negociar la solució amb el Govern central

Joan Verger, president autonòmic del PP, reconegué ahir a Diari de Balears que l'acord de Govern amb Unió Mallorquina depèn en un elevat grau d'una decisió de l'executiva estatal del seu partit.

Segons Verger, el PP realitzarà una «bona oferta» a Unió Mallorquina, però no pot cedir a les exigències plantejades en el programa comú nacionalista, perquè es tracta d'un «document de màxims». Verger espera que un partit «realista» com UM sàpiga entendre allò que és possible. En tot cas, el dirigent conservador, creu que, un cop formalitzada l'oferta del PP, «la pilota estarà en el camp dels nacionalistes de centre».

Tot i reconèixer que al PP hi ha «una certa quota d'intranquil·litat», Joan Verger es mostra «tan optimista o pessimista» com el vespre de les eleccions: «l'important és saber si UM és oberta a un pacte amb el Partit Popular».

D'altra banda, Jaume Matas i altres dirigents del partit vitjaren ahir cap a Madrid per començar a negociar les exigències d'UM, que ha demanat als conservadors que concretin punt per punt la seva oferta i es comprometin a complir-la en nou mesos.

Fonts del Partit Popular han afirmat a Diari de Balears que «s'ha obert una porta a l'esperança», perquè tenen una «clau que els altres partits no manegen». Tot i això, aquests informadors no pogueren concretar en què consistiria l'oferta més enllà de «millores en el finançament de les Balears». Tot i això en el PP es confia que, en quatre dies, el document en què es detallin fil per randa les millores per a Balears estigui finalitzat perquè l'executiva d'UM el pugui analitzar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.