nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El jurat declara culpable d'assassinat el jove que degollà Eddy a Santa Eulàlia

El fiscal demana 17 anys de presó, mentre que l'advocat defensor vol la pena mínima

El jurat va declarar ahir culpable d'assassinat el jove Juan Martín García, de 19 anys, que l'1 de setembre de l'any passat va matar Eduardo González Arenas Eddy, líder de la secta Edelweiss, d'un tall al coll a Santa Eulàlia. La decisió del tribunal ha estat secundada per vuit dels seus nou membres en el primer dia de deliberació després que el judici quedàs dimarts vist per a sentència.

A l'Audiència Provincial de Palma es va poder escoltar com el portaveu del jurat explicava el seu rebuig a les tesis usades per la defensa, que mantenia que els trastorns mentals que suposadament patia l'acusat havien afectat les seves condicions mentals. Això no obstant, el tribunal també va decidir per un tempteig de cinc a quatre que se sol·liciti al Govern un indult parcial per a aquest jove, que no comptava amb antecedents penals.

El fiscal Antoni Torres, una vegada sentit el veredicte del jurat, va demanar al magistrat Juan Pedro Yllanes que li imposi una pena de 17 anys de presó, la mateixa que havia exigit en el primer moment. D'altra banda, el defensor, Juan José Orlandis, demanà que al seu client li sigui imposada la pena mínima per assassinat.

En la seva primera declaració, Juan Martín García ja va confessar que havia comès el crim, i va adduir com a causa principal el fet que Eduardo González abusava dels amics de l'imputat. La víctima es trobava en aquell moment en llibertat condicional després d'haver complit només sis anys dels 168 d'empresonament als quals havia estat condemnat per 28 delictes continuats de corrupció i d'abusos sexuals a menors, comesos després que en els anys 80 fundàs un grup de muntanyisme anomenat Edelweiss, que realment era una secta.

El processat, en acomiadar-se del jurat, reiterà que no era boig i que era plenament conscient del que havia fet en matar Eddy a la gelateria. La sentència del jutge es coneixerà amb tota seguretat en el decurs de la propera setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.