cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Matas rebutja el Manifest per la Llengua remès per l'Obra Cultural Balear

El president en funcions del Govern balear, Jaume Matas, ha refusat rebre el manifest «per la Llengua i l'Autogovern» que li havia adreçat l'Obra Cultural Balear (OCB) per via notarial. El document, amb el suport d'unes trenta associacions cíviques, sindicals i religioses, exigeix el compliment de la legislació autonòmica en matèria lingüística i va ser llegit a les portes del Consolat de Mar el 8 de maig passat, davant 20.000 persones, sense que el Govern n'hagi fet cap valoració fins ara.

D'aquesta manera, segons la interpretació d'Antoni Mir, president de l'OCB, Jaume Matas «ha fet un gest potser més expressiu que mil paraules», en clara referència a la posició bel·ligerant del president en funcions envers l'associació de la qual ha arribat a dir que «l'equip directiu actual ha segrestat i traït els principis» fundacionals.

Després que Matas no rebés els manifestants el dia 8 de maig, la direcció de l'OCB va decidir adreçar-li el document vindicatiu per la via notarial, «tant per emfatitzar la importància de les peticions i del nombre de persones que la subscrivien i que varen sortir al carrer, com perquè es va considerar inadequada, per falta de relleu polític, la persona designada per la presidència de l'Executiu autonòmic (Jaume Gil, director general de Política Lingüística), per rebre l'esmentat manifest al Consolat de Mar», segons paraules d'Antoni Mir.

El notari Gonzalo López Fando remeté al president Matas aquest manifest per via certificada; el Govern ha rebutjat rebre el document. La reacció de Jaume Matas és considerada per l'OCB un «evident, innecessari i greu menyspreu» a tots els promotors i participants de la Diada per la Llengua i l'Autogovern, a més d'«un prova més de la falta de sensibilitat política i democràtica de l'encara president, de la seva falta de prudència i intel·ligència pràctica com a governant i del seu amor pels gests provocatius, prepotents i buits de contingut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.