lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Una vintena de marginats i 93 africans hauran de dormir al carrer des de demà

Les obres del centre d'acollida de Ca l'Ardiaca forcen aquesta situació social

Noranta-tres africans i una vintena de marginats es veuran abocats al carrer a partir de demà. El centre de Ca l'Ardiaca tanca les portes per obres i la gent que hi resideix de forma habitual haurà de cercar-se la vida per garantir-se un lloc on dormir durant els dos mesos pròxims.

Gaspar Aguiló, responsable del centre d'acollida, assegurà que «vint dels marginats que vénen habitualment aniran a can Gasà, perquè estan malalts». Can Gasà és el centre que l'associació Es Refugi, responsable de la gestió de Ca l'Ardiaca, té per atendre els malalts terminals desemparats. «La resta s'hauran de cercar un altre lloc on anar a dormir».

Aguiló assegura que el noranta per cent dels africans acollits al centre té feina i doblers gràcies als contractes que tenen en diversos sectors productius, especialment en el de la construcció, però no troben casa de cap de les maneres. «Hi ha casos com el de tres germans que guanyen, entre els tres, mig milió de pessetes mensuals, però que no troben per molt que el cerquin un lloc per allotjar-se. Avui en dia és complicat trobar un habitatge de lloguer, però quan els propietaris saben que els interessats a aconseguir-los són negres llavors ja és impossible, perquè no els volen llogar les cases. S'hi neguen en rodó».

Aquests immigrants es veuen abocats, forçosament, a trobar un lloc on passar la nit als carrers de Palma. «Segurament la majoria dels africans anirà a parar a la plaça d'Espanya o a la zona del parc de les Estacions si no poden trobar cap altra banda on allotjar-se. Els que puguin aniran a viure amb altres persones del col·lectiu d'africans que a la primeria d'arribar varen poder aconseguir una casa on viure. Allà on fins ara dormien tres persones en dormiran moltes més».

Pel que fa als marginats, que de forma habitual es refugien a ca l'Ardiaca, aquests es repartiran per tota l'Illa. «A l'estiu tothom viu. Els vint que no siguin allotjats a can Gasà aniran arreu, especialment a les zones turístiques del Llevant on miraran d'aconseguir algun tipus de feineta i on molt possiblement dormiran a les platges».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.