cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

L'acusat de matar a Santa Eulàlia el líder d'Edelweiss confessa el crim

Juan Martín García afirmà que «Eddy em va dir amb la ment que el matàs»

Juan Martín García, el jove de 19 anys que està acusat de matar Eduardo González Arenas, «Eddy», líder de la secta Edelweiss, en una gelateria de Santa Eulàlia d'Eivissa, va confessar ahir l'autoria del crim. «Ell volia morir, és lògic que ho volgués tractant-se d'una persona d'aquesta classe». D'aquesta manera començà l'acusat la seva declaració davant del jurat popular que haurà d'avaluar el seu cas durant el procés que es du a terme a l'Audiència Provincial de Palma des d'ahir.

Els fets es remunten al primer dia del mes de setembre del 1998. Eddy va morir després que l'imputat li tallàs el coll amb un ganivet, cosa que va fer que el pederasta es dessagnàs. La víctima havia acudit a aquest establiment en companyia del seu advocat. Estaven preparant la defensa contra l'acusació per abusos sexuals de tres dels menors (entre ells l'avui acusat) que havien estat captats a la secta fundada per González Arenas durant els anys 80, encoberta com si es tractàs d'un grup de muntanyisme, però que realment era un infern d'abusos a menors i de delinqüència.

La intenció del difunt era intentar per tots els mitjans no retornar a la presó, en la qual havia estat ingressat només sis anys, ja que es trobava en llibertat condicional per bona conducta després d'haver estat condemnat a 168 anys de reclusió per 28 delictes de corrupció i abús sexual a menors, i si les denúncies prosperaven passaria la resta de la seva vida engarjolat.

L'acusat, que havia estat denunciat per la víctima per punxar-li les rodes del cotxe, es presentà al lloc i demanà un gelat. El misser d'Eddy deixà tot sol el seu client, i aquest va ser el moment que Juan Martín considerà ideal per cometre l'assassinat, que segons ell mateix va admetre era absolutament premeditat, ja que fins i tot ho havia comentat als seus amics de la secta, que a la vegada ho havien dit a Eduardo González.

Aquest jove es dirigí cap a la taula on seia el difunt, el sorprengué per l'esquena i li practicà un profund tall a la laringe amb un ganivet que duia amagat. «Eddy em va veure venir amb el ganivet, m'agafà la mà i va romandre tan tranquil mentre li tallava el coll. Amb la seva ment m'estava dient que volia que el matàs. Era lògic, havia estat amenaçat pels pares dels al·lots dels quals abusava».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.