cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La línia nocturna Mussolbús de l'EMT deixarà de ser gratuïta passat l'estiu

El nou equip de Govern municipal estudia quina tarifa convé aplicar al servei

L'autobús nocturn de l'Empresa Muncipal de Transports, conegut amb el nom de Mussolbús, deixarà de ser un servei gratuït a partir d'aquest estiu, segons anuncià el director de l'EMT, Rafel Garcia, qui explicà que el període de promoció de la nova línia ja s'ha acabat. El responsable de l'empresa de transports indicà, això no obstant, que aquesta és una decisió de l'equip de govern muncipal i, segons les seves darreres informacions sobre això, ja s'està estudiant quin tipus de tarifa aplicar al servei.

Els usuaris del Mussol Bus que cada setmana opten per aquest transport per no agafar els seus vehicles durant les nits d'oci hauran de començar, doncs, a pagar el trajecte. El preu es fixarà a través del ple de Cort, amb vista als propers mesos d'agost i de setembre, just quan s'hagi acabat de constituir el consistori (previst per al 23 de juliol). «El tema de les tarifes dels serveis de l'EMT és competència de la Corporació però és clar que, des de la mateixa empresa, es considera que la temporada de prova i de promoció de la línia ja ha durat prou i la seva gruatuïtat no pot ser permanent», declarà Garcia.

Tot i que l'explotació de la línia nocturna és més cara, el director de l'EMT es mostrà contrari a aplicar una tarifa superior a les 175 pessetes, que és allò que costa un servei normal urbà. «El tema de la nocturnitat fa que el servei sigui més car però no crec que l'Ajuntament opti per un preu elevat. De fet, "afegí Garcia" hi ha dues alternatives: aplicar la tarifa general, com si fos una línia més, o bé una tarifa especial, fet que seria més complicat a l'hora d'aprovar-ho». En qualsevol cas, i segons apuntà Garcia, l'Ajuntament podria subvencionar una part del cost si la tarifa resultava excessivament elevada per al viatger.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.