algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

La restauració de la parròquia està en marxa

L'empresa adjudicatària fa feina a escarada per enllestir com més aviat millor la primera fase del projecte

La primera fase de les obres de rehabilitació interior de l'església parroquial de Santa Maria ja s'ha posat en marxa. Als darrers dies, els operaris de l'empresa responsable han encetat les primeres feines, que han consistit en l'aixecament de tot el vell enrajolat del temple, que es trobava molt malmès a causa de la creixent humitat que també afecta algunes parets de la construcció.

A la vegada que es feia aquesta operació, s'ha anat col·locant una gruixada solera de formigó que actuarà d'aïllant i permetrà anivellar correctament el terra.

Malgrat que ara com ara s'ha avançat de manera ràpida les feines, també s'han hagut de fer amb molta de cura i delicadesa, ja que s'ha procurat salvar totes les antigues làpides de pedra inscrites que s'han arrabassat i conservat per després ser polides i netejades. Les peces que ara es treuen tornaran a ser recol·locades al seu lloc original. La col·locació del nou enrajolat, emperò, es deixarà per al darrer moment de tot.

Tan bon punt s'acabi de posar tota la capa de formigó es començarà la segona fase de la restauració, que consistirà en la neteja de la pedra i recuperació de l'estucat original de les parets laterals i de la volta de la nau principal, com també de bona part de les capelles laterals. Per aquesta tasca serà necessari aixecar uns espectaculars bastiments que arribin al sostre.

En coordinació amb aquesta feina i aprofitant la instal·lació dels bastiments, es restauraran les catorze grans pintures al fresc situades a la volta de la nau central i que corren perill de desaparèixer. Aquesta tasca serà realitzada per professionals especialitzats a causa de l'avançat estat de degradació dels frescs, atès que no han estat tocats des que s'hi col·locaren el 1737.

Una de les qüestions encara pendents és saber si finalment es netejarà l'altar major. D'altra banda, també es repararà tot el sistema elèctric i d'il·luminació interior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.