algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

L'Administració rep cada dia de 100 a 150 sol·licituds de llicència de pesca recreativa

La captura de peix per caça submarina serà d'un màxim de 5 quilos en lloc de 10

L'arribada de l'estiu ha fet disparar les llicències de pesca recreativa. Cada dia se sol·liciten entre 100 i 150 permisos de pesca segons reconeix la mateixa Conselleria d'Agricultura i Pesca. L'Administració assegurà que amb aquest ritme de peticions «és molt probable que enguany es registri un rècord de permisos».

De fet el 1998 es varen comptabilitzar 11.469 llicències, de les quals 10.634 són per a pesca recreativa i 835 per a pesca submarina. No obstant això, encara són moltes les persones que pesquen sense el respectiu permís, fet que obliga l'Administració a imposar sancions, com a mesura correctora.

L'any passat eren dos els organismes que tramitaven aquestes llicències: l'Administració Perifèrica i la Conselleria d'Agricultura i Pesca, la qual des d'octubre de l'any passat assumeix en exclusiva aquestes competències. La majoria d'aquestes llicències provenen de Mallorca. Només a la Conselleria es varen tramitar l'any passat un total de 4.384 llicències de pesca recreativa, mentre que 483 eren de pesca submarina.

Enguany la regulació de la pesca a les aigües interiors de l'arxipèlag de les Illes Balears és més restrictiva que en anys anteriors. Un decret del 4 de juny de 1999 de la Conselleria de Pesca obliga per primera vegada a demanar una autorització expressa de la Secretaria General de Pesca Marítima per a aquella embarcació que vulgui pescar tonyina, peix espasa i agulla de paladar, perquè són espècies sotmeses a mesures de protecció diferenciades. Amb el permís només es podran pescar cinc peces per llicència d'aquestes espècies, amb un màxim de 20 peces per barca i dia per a l'albacora i una peça per llicència i dia fins un màxim de quatre peces per embarcació i dia a les altres espècies. En el nou decret també hi ha importants restriccions en la pesca submarina, que anys enrere no es tenien presents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.