cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Les aigües residuals de cala de Sant Vicenç seguiran abocant-se a la mar

L'Ibasan s'excusa amb les eleccions per justificar per què no les han connectades amb la depuradora

Aquest estiu les aigües residuals que genera el nucli costaner de cala Sant Vicenç continuaran abocant-se a la mar, a pocs metres de la vorera de cala Molins. Els banyistes ja suporten les males olors i la sabonereta que es concentra vora les roques perquè «a causa de les eleccions» l'Ibasan (Institut Balear de Sanejament), que depèn del Govern balear, no ha tingut temps d'expropiar un tros de terreny per on ha de passar la xarxa de clavegueram que connecta cala Sant Vicenç amb la depuradora de Pollença. Aquest va ser l'argument que l'altre dia va fer servir el gerent de l'Ibasan, Gabriel de Juan, per justificar el retard en la connexió de la xarxa d'aigües residuals de cala Sant Vicenç amb la planta depuradora de Pollença. «Hi ha un senyor que no ens deixa passar i no hem aconseguit iniciar el procediment d'expropiació perquè amb les eleccions el temps se'ns ha tirat a sobre», sentencià De Juan.

El fet és que el gerent de l'Ibasan, ja a finals de març i en plena Setmana Santa anuncià que el dilluns de festes les aigües residuals de cala Sant Vicenç deixarien d'anar a la mar. En aquells moments, De Juan sortia dient que Ibasan havia arribat a un acord amb el tinent de batle, Pere Capó, i els propietaris del polígon industrial per realitzar els darrer tram de la canalització per connectar el nucli de cala Sant Vicenç amb la planta depuradora de Pollença. De llavors ençà han passat tres mesos i la situació es troba talment. Ara el més greu és que tampoc no esperen connectar la xarxa de clavegueram aquest estiu.

Ahir mateix, era el batle en funcions, Miquel Oliver, qui es mostrà estranyat: «Creia que havien arribat a un acord amb el polígon, no veig quina pega hi puguin tenir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.