cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El poble ret tribut a la memòria del rector Mas i el nomena fill predilecte

L'honorat va ser l'impulsor de l'església nova i el Centre Catòlic

La vesprada del dia de Sant Joan el poble reté homenatge a la memòria del rector Francesc Mas i Galmés proclamant-lo fill predilecte de la vila. La cerimònia començà amb un ofici solemne concelebrat en el qual per a l'ocasió assistiren fins a deu capellans vinculats amb la parròquia de Sant Joan.

Seguidament, el tinent de batle, Joan Matas Gayà, va recordar la figura i personalitat d'aquest nou santjoaner insigne que morí fa 46 anys. Entre els mèrits del mossèn, es va fer menció a la seva actuació en el camp de la formació de la joventut, a la seva faceta musical i espiritual i al seu zel apostòlic, que el va conduir a dinamitzar de dalt a baix la labor parroquial. Així, el rector Mas va ser l'impulsor de la construcció de l'església nova i del Teatre Centre Catòlic, dos dels edificis més emblemàtics de la vila i dels qual encara ara gaudeix el municipi.

Després del recordatori del mossèn, el vicari general de la diòcesi, Joan Bestard, llegí una carta del bisbe Teodor Úbeda en la qual agraïa el reconeixement a aquest valedor de l'església mallorquina i el qualificava d'home emprenedor i orgull de Sant Joan. Finalitzats els parlaments, el batle, Gabriel Mora, va entregar el pergamí acreditatiu del nou fill predilecte a l'actual rector de la parròquia, Miquel Amengual, i procedí conjuntament amb el vicari general al descobriment d'una pintura amb la imatge de l'homenatjat. El llenç és obra de l'artista Joan Maimó Vadell i ahir mateix va ser col·locat en el saló d'actes de la casa de la vila entre la galeria de fills il·lustres i predilectes.

L'acte va concloure amb la lectura d'un poema del pare Ginard, dedicat al rector Mas amb motiu de la inauguració de l'edifici del Centre Catòlic. L'himne a Sant Joan, interpretat pel cor parroquial, va cloure l'acte, al qual assistiren nombrosos veïnats de la vila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.