cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

El CIM atura el camp de polo al·legant que no s'adapta al POOT

A darrere plana la lectura política d'una nova majoria que pot impedir el projecte

La Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) ha votat en contra de la modificació puntual de les normes subsidiàries de Campos que hauria permès la construcció del camp de polo. Aquesta passa suposa, si més no, un important fre a aquest projecte urbanístic contemplat com excepció a les Directrius d'ordenació del territori.

L'argument legal emprat pels membres de la CIU ha estat que el planejament general del terme no està adaptat a la llei d'ordenació de l'oferta turística (POOT).

Així doncs, no es pot donar el vistiplau a aquesta modificació puntual que permetria ampliar la superfície urbanitzable i, a la vegada, reclassificar els terrenys atorgant el vistiplau per reconvertir el pla parcial del camp de golf previst en el d'un camp de polo.

D'altra banda, els tècnics de la CIU també han detectat diverses deficiències secundàries. Aquestes se centren principalment en la manca de seguretat envers la garantia de l'abastiment d'aigua. L'impacte visual del complex també ha estat un dels caires destacats per la CIU que, contra el criteri dels promotors, dubta que finalment els habitatges prevists es disseminin i passin desapercebuts dintre d'una zona d'ullastres.

La votació de la CIU que ha impedit aquesta modificació va ser tirada endavant amb la majoria de tots els membres a excepció dels representants del Partit Popular, que es varen abstendre. Cal esmentar que al darrere de l'argument legal d'aquesta decisió, sembla que també es troba una lectura política.

Com es recordarà els partits progressistes es manifestaren en contra de les excepcions a les directrius que el Govern popular aprovà i de les quals aquest projecte és una de les més destacades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.