algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

La Gala de l'Orgull Gai aconseguí aplegar polítics de tots els signes al Principal

El premi Siurell Rosa va ser concedit al programa «Planta baixa» de TeleNova

La Gala de l'Orgull Gai que convoca anualment Ben Amics al Teatre Principal de Palma obtingué representació dels principals partits polítics però no de les institucions. No acudiren representants del Govern balear, llevat de dos tècnics: Pilar Mir i el director general de Juventut, Antoni Pastor. Per part del Consell de Mallorca, destacà la presència del responsable de Cultura, Damià Pons, que no amagà l'absència de Maria Antònia Munar, que no obstant això disculpà la seva no assistència amb una carta. Sí hi assistí Catalina Cirer, delegada del Govern, i la regidora Francisca Pol per l'Ajuntament de Palma.

Entre plomes i drag-queens, es trobaren "alguns d'ells una mica incòmodes" Ferran Trujillo (UM), Francesc Mellado (PSIB), Eberhard Grosske (acompanyat pel seu fill), Margalida Rosselló i Jordi López (EU-EV).

A la celebració, Antònia Bennàssar llegí el manifest: «el fet de celebrar aquesta gala suposa que a poc a poc els homosexuals de Mallorca no estau tot sols...»

El tradicional premi Dimoni Rosa caigué sobre la revista Manacor Comarcal, tot i que també hi optaven altres «enemics» dels gais: el Partit Popular i el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, per la seva oposició a l'ús del preservatiu. Fou el nou regidor de Palma pel PSIB, Francesc Mellado, qui féu entrega simbòlica del guardó a un representant absent de la revista que ha «insultat en reiterades vegades el col·lectiu homosexual». El veritable premi, el Siurell Rosa, fou concedit al programa Planta baixa de Telenova, per impulsar la participació dels homosexuals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.