algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La Policia deté cinc persones en una acció contra la pirateria informàtica

Algunes tenien botigues legals que empraven com a tapadora

Una operació de la Udyco (Unitat de Drogues I Crim Organitzat) desenvolupada durant el darrer mes i mig va tenir com a resultat l'arrest de cinc persones acusades d'un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual i industrial i la intervenció de gran quantitat de material piratejat i estris per elaborar-lo. Les identitats dels detinguts corresponen a Miguel D.M., de 39 anys; Javier H.G., de 31; Pedro M.L., de 35; Matias B.S., de 23, i un menor de 15 anys. Segons confirmaren fonts policíaques, tres d'aquests individus regentaven establiments dedicats a la comercialització i lloguer de videojocs legals.

El dispositiu començà en el moment que es va tenir coneixement que aquests establiments es dedicaven, a més del mercadeig lícit d'aquests programes en format de CD, al tràfic il·legal de còpies piratejades que eren introduïdes al mercat al preu de 1.000 pessetes, cosa que suposa entre una cinquena i una novena part del preu oficial en el mercat. És bastant inhabitual que els propietaris dels locals oficials es dediquin a la pirateria, ja que normalment això sol ser duit a terme per particulars, però en aquests casos fins i tot s'afavoria l'ús de programes fraudulents, ja que es varen intervenir nombrosos xips gràcies als quals, un cop instal·lats, els suports informàtics permetien la utilització dels programes copiats.

Els funcionaris policíacs, després d'efectuar nombroses vigilàncies i seguiments, demanaren al jutge una ordre d'escorcoll dels establiments implicats i també dels domicilis dels detinguts, ja que se sospitava que part del material podia estar sent emmagatzemat en els mateixos domicilis. Gràcies a aquests escorcolls varen ser intervinguts quatre ordinadors de gran potència, una impressora, un escànner, més d'una cinquantena de xips per adaptar les consoles, prop de 250 CD originals, set suports amb el xip ja instal·lat, mig milió de pessetes en metàl·lic i documentació que revela una cartera de clients superior al milenar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.